TOG ve Güvenli Uyku Ortamı

TOG ve Güvenli Uyku Ortamı

Tog Nedir?

“TOG rated” kumaşlarının ilk üretimi 1940 da İngiltere’de ani bebek ve çocuk ölümlerini önlemek amaçlı ilk kullanılmaya başladı. TOG, bir ürünün ısı yalıtımı için bir endüstri ölçümüdür ve size belirli bir öğenin sıcaklığını söyleyen Termal direnç anlamına gelir. Belirli bir öğenin sıcaklığını söyleyen termal direnç ölçüsü uyku tulumların sıcaklığını göstermek için TOG kullanır. TOG ne kadar yüksekse o kadar sıcak olduğu anlamına gelir. TOG derecelerindeki farkı bilmek, miniklerimiz için doğru uyku tulumunu seçmenize yardımcı olur.

TOG bir endüstriyel ölçümü olduğundan farklı ürünlerin doğru kullanımında karşılaştırma yapabilmemiz için yardımcı olur. KidZee sitesinden kendiniz için doğru TOG değerini bulabilirsiniz.


Bir uyku tulumunun sıcaklığını anlayabilmek için kumaşın kalınlığından ziyade TOG’una bakmanız gerekiyor. TOG her zaman bir ürünün ne kadar sıcak olduğunun ve kalınlığının ne kadar yanıltıcı olabildiğinin en doğru göstergesidir. Bazı kumaşlar daha kalın hissedilebilir ancak daha ince bir kumaş daha çok TOG derecesine sahiptir.  

TOG sıcaklığı ölçer, konforu ölçemez bundan dolayı uyku tulumlarımızı üretirken birinci sınıf malzemeleri tercih ediyoruz. Kidzee tulumları kullanmış olduğu en kaliteli modal ve pamuk kumaşı ile sıcaklığın dışarıya çıkmasını önleyip kumaşın sabaha kadar nefes alabilmesini sağlıyor.

 

Doğru TOG nasıl seçilir?

 3 tane ana madde vardır;

1) Çocuğunuzun oda sıcaklığı

Bu sıcaklık mevsimlere göre değişiklik gösterebilir, oda sıcaklığı mevsimsel olarak değişiklik gösterebilir. Yazın klima, kışın ise ısıtma sistemlerindeki yükselmeden etkilenebilir. Çocuğunuz yatırmadan önce mutlaka oda sıcaklığınızı kontrol edin.

2) Uyku tulumunun içine giydirdiklerimiz

En önemli faktörlerden biri olmakla birlikte; pamuklu veya modal kısa kollu, kolsuz, askılı zıbınlar TOG değerli kumaşlarımızla en doğru uyumu sağlayan giysilerdir.

3) Çocuğunuzun vücut ısısı

Yetişkinler gibi çocuklarında vücut ısısı farklılık gösterebilir. Bazı minikler ekstra sıcaklığa ihtiyaç duyabiliyor.  Onları sıcak tutabilmek için daha fazla ısı yalıtımına ihtiyaç duyulabiliyorken bazılarımız daha az sıcaklık isteyebiliyor. Bunu sizde gün içinde giydirdiğiniz kıyafetlerle çocuğunuzun en doğru ihtiyaç duyduğu ısıyı ölçebilirsiniz.

Ani çocuk vücut ısı değişimlerini engellemek için uyku tulumlarının görevi çok önemlidir. Uyku tulumları, çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda uyuyabilmelerini sağlar. Çocuklar uyurken ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır. Aşırı ısınma özellikle miniklerimiz için gerçekten ciddi tehlike arz eder yani ani bebek sendromundaki çevresel faktörlerden biridir. Miniklerimizin uyku kalitesini etkilemesinden de öte sağlık fonksiyonlarına kadar yapılan araştırmalar sonucunda etkilenme görülmüştür.

Doğru TOG gece boyunca doğru sıcaklıkta bu sorunu ortadan kaldırarak çocuklarınıza güvenli ve sağlık uyku vaat eder.

Tog Testi

TOG testi bir kumaşın yapısındaki sıcaklık derecesini ölçmek için TOG ölçer kullanır. Bir TOG derecesini bulmak için TOG uzmanları bir yalıtım numunesiyle, test numuneyi sabit sıcaklıkta ki numune ile karşılaştırılıyor ve TOG değeri çıkıyor.

TOG ölçer numune arasındaki sıcaklık farkını okur, uzmanlar matematik formülü kullanarak ürünün TOG’nu hesaplar.  

Hepinize sağlıklı ve mutlu uykular dileriz…

KidZee.


Yeni paylaşımlar

Bir yorum bırak

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.