Çocuğunuza Diş Fırçalamayı Nasıl Öğretirsiniz?

Çocuğunuza Diş Fırçalamayı Nasıl Öğretirsiniz?

Bir ebeveyn olarak, hijyen söz konusu olduğunda bile çocuğunuzla çatışmaya girmeden onun için faydalı olan bu aktiviteyi en uygun biçimde yapmanın bir yolunu bulmalısınız. Örneğin; çocuğunuz saçlarının taranmasını sevmiyorsa ona daha az bakım gerektiren daha kısa bir saç stili yaptırmak.

Temiz ve sağlıklı dişler için diş temizliğine çocukluğun ilk anlarından itibaren önem verilmesi gerekir. Sadece diş sağlığı değil aynı zamanda ağız hijyeni genel sağlık için önemli olduğundan dolayı mutlaka bu hijyen alışkanlığı kazandırılmalıdır.

Üç ila altı yaş arasındaki çocuklar, yetişkinlerin yardımıyla bu görevi üstlenebilirler ve sekiz yaşına geldiklerinde dişlerini kendi başlarına fırçalıyor olmaları gerekir.

İlginizi çekebilir: 12 Aylık Bebek Gelişimi

Onlarla Konuşun

Çocuklarınıza otoriter bir tavırla dişlerini fırçalamasını emretmek çoğu zaman ters tepki alacaktır. Onlarla konuşarak dişlerini neden fırçalamaları gerektiğini anlatabilirsiniz.

Çocuklar yetişkin davranışlarını kopyalamayı severler bu yüzden dişlerinizi çocuğunuzun yanında fırçalamanız onun diş fırçalama konusunda motive olmasını sağlayabilir.

Tercihlerine Önem Verin

Çocuğunuz keskin nane aromalı bir diş macunundan hazzetmiyorsa o noktada diretmek yerine diş hekimi onaylı olmak koşuluyla onların seveceği aromalara sahip diş macunlarını tercih edebilirsiniz.

Sevimli diş fırçası tasarımlarını hepimiz görmüşüzdür, bu diş fırçaları da çocukları dişlerini fırçalama konusunda motive edebilir.

Ödüllendirin

Çocuğunuz dişlerini fırçaladıktan sonra onları minik jestlerle ödüllendirebilirsiniz, örneğin sabah dişini fırçaladığında en sevdiği çizgi filmi ona açarak bir koşullama mekanizması kurabilirsiniz.

Kontrol Edin

Çocuğunuz dişini fırçalarken doğru biçimde dişlerinin her yanını fırçaladığından emin olmalısınız. Dişlerini yeni fırçalama başlayan çocuklar sıklıkla sadece dişlerin ön yüzlerini fırçalarlar çünkü bu arkayı ve üstleri fırçalamaktan çok daha kolaydır.


Eski paylaşımlar Yeni paylaşımlar

Bir yorum bırak

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.