1.0 TOG Uyku Tulumu ile İlgili Bilinen 4 Yanlış Bilgi

1.0 TOG Uyku Tulumu ile İlgili Bilinen 4 Yanlış Bilgi

Bir ebeveyn olarak, özellikle uyurken bebeğinizin olabildiğince rahat olmasını istersiniz. Sonuçta, bebekler rahat oldukları zaman daha verimli bir uyku deneyimi yaşarlar. Bu yüzden bebeğiniz için uyku tulumu seçerken en uygun TOG değerine sahip bir bebek uyku tulumu seçmek istersiniz.

TOG ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz TOG Nedir? adlı yazımız da ilginizi çekebilir!

Bu yazımızda, 1.0 TOG uyku tulumu ile ilgili yanlış bilinenleri derledik, hazırsanız başlayalım.

1.0 TOG uyku tulumlarımız ısıtmaz

 1.0 TOG uyku tulumlarımız ısı geçirgenliği olan tulumlardır yani dolgulu olmadığı için soğuk olan bir odada ısıtmaz. Ilık veya sıcak odalarda ısıyı içine hapsedip bebeklerin sabit bir ısıda uyumalarını sağlar.

1.0 TOG uyku tulumlarının kumaşının kalınlığından ziyade ısı geçirgenliği daha önemlidir.

Bir uyku tulumunun sıcaklığını anlayabilmek için kumaşın kalınlığından ziyade TOG’una bakmanız gerekiyor. TOG her zaman bir ürünün ne kadar sıcak olduğunun ve kalınlığının ne kadar yanıltıcı olabildiğinin en doğru göstergesidir. Bazı kumaşlar daha kalın hissedilebilir ancak daha ince bir kumaş daha çok TOG derecesine sahiptir.  

1.0 TOG uyku tulumlarını yüksek derecelerde kullanımda fazla gelecektir

1.0 TOG uyku tulumlarımız ısı geçirgenliği olan bir kumaştır yani nefes alan bir kumaşı olmadığı için yüksek dereceli oda  sıcaklarında fazla gelecektir.

1.0 TOG uyku tulumlarında fazla destek kullanımı sonucunda terletip üşütebilir.

Belli oda derecelerinde uyku tulumlarımız destek ile öneriyoruz. 20-22 derece oda ısısı sınır bir derece olduğu için uzun kollu zıbın ile öneriyoruz. 22-24 derece oda ısısında ise kısa kollu zıbın ile önersekte 22-24 derece oda ısılarında fazla destek kullanımı yani içine pijama giydirildiği zaman fazla gelecektir ve fazla geldiği için terletip üşütme yapma ihtimali yüksektir. Aslında siz odada ısınızda gerekli kıyafetler rahatsınız veya üşümüyorsanız bebeğinizde sizin gibi üşümüyordur. Bebeklerin çok giydirmeden özellikle oda ısısında doğru giydirildiği zaman çok rahat ve sıcak bir uyku deneyimi yaşarlar.


Eski paylaşımlar Yeni paylaşımlar

Bir yorum bırak

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.