Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Sağlanır?

Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Sağlanır?

Bebeğinizin uyku düzeni anne-babaların en çok strese girme sebepleri. Bir de herkes başka bir şey söylüyorken… Kendinizi strese sokmayın biz sizin yanınızdayız.

Bebekler geceleri neden uyumazlar veya neden uyanırlar?

Öncelikle bunlardan başlayalım.

Biliyoruz, anne karnındaki rahatlığı onlara veremeyiz. Ancak, dünyaya uyum sağlamalarına yardımcı olabilmek adına miniklerimize bu ortamı hazırlayabiliriz.

Bebekleri yatağına alıştırma sürecini aştıysanız gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Henüz alışmadı mı? Korkmayın, hiçbir kucak sonsuza dek sürmez. Bebeklerin yatağına alışma süreci yeni bir ortamla karşılaştıkları için uzun sürer. Kendilerini güvende hissettikleri ve bu ortamı benimsedikleri anda bu stresli zamanlar sona erecektir.

Peki alışma süreci geçtikten sonra miniklerin uykusunu nasıl düzene sokabiliriz?

İşte bu süreçte iş siz anne-babalara düşüyor. Nedir bu dış etkenler? Hava değişimi, oda sıcaklık dereceleri, yaz aylarında sivrisinekler, battaniye nöbetleri…

Biliyoruz, siz tüm bunların üstesinden elbette gelebilecek güçtesiniz. Gerekirse uyumaz başında beklersiniz. Ancak unutmayın ki mutlu bebekler, mutlu anne babaların eseridir.

Bebekler uyumayınca nasıl huysuz oluyorsa anne babaların da aynı huzursuzluğu yaşamaya hakları var. İşte bu noktada her bir dış etkeni düzenlemek yerine bu dış etkenlerden bebeklerinizi soyutlayabilecek bir kurtarıcıya ihtiyacınız var. Kahraman uyku tulumları…

Uyku tulumları, bebeklerin uykusunu kaliteli hale getirmek için var. Tabii her uyku tulumu değil, TOG dereceli uyku tulumları ile bebeğinizin gece gündüz uyku rutinleri çok daha kolay düzene girecek. TOG dereceli uyku tulumlarının oda sıcaklığına göre belirlenebilmesi sayesinde, bebeklerinizi battaniyenin ağırlığından ve sizi gece nöbetlerinden kurtaracak. Bebek uyku tulumlarında TOG değerinin önemini öğrenmek için TOG NEDİR blog yazımızı okuyabilirsiniz.


Eski paylaşımlar Yeni paylaşımlar

Bir yorum bırak

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.